De grootste voordelen van een online magazine


Steeds meer merken kiezen ervoor om online magazines te publiceren. Het gaat hierbij vaak om een aanvulling op of vervanging van het papieren magazine. Waarom zou je als merk een online magazine moeten uitbrengen? Digitaal publiceren heeft veel voordelen, wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Groot bereik
Een online magazine is dé manier om je doelgroep op een aansprekende en vernieuwende manier te bereiken. Een online magazine kun je eenvoudig via verschillende kanalen bij jouw doelgroepen onder de aandacht brengen. Denk hierbij aan sociale media, e-mail en online marketing campagnes, en vanuit je website(s). Lezers hebben het magazine altijd bij de hand op elk medium.

Meten is weten
In tegenstelling tot printedities, kan online het gebruik van jouw online magazine eenvoudig gemeten worden. Leer wat jouw doelgroepen écht belangrijk vinden door de data uit Google Analytics te analyseren en pas daar jouw publicaties weer op aan. Daarmee bereik je jouw doelgroepen nog beter en haal je alles eruit wat er in zit.

Verhoog de conversie
Vanuit een online magazine is de stap naar inschrijving, aanvraag of juist een bestelling snel gemaakt. Inspireer lezers en geef ze de ruimte om na te denken. Zo creëer je een toegevoegde waarde, doordat je de lezers dat aan kan bieden waar ze naar op zoek zijn.

Flexibel werken
Een online magazine werkt ontzettend flexibel, je stelt een editie snel samen en verspreidt deze eenvoudig met één druk op de knop via e-mail. Bovendien pas gemakkelijk gepubliceerde edities aan met de laatste informatie, zonder dat je het magazine (tijdelijk) offline hoeft te halen. Ook hoef je niet perse veel content te maken, 8 à 10 onderwerpen per editie is al voldoende. Of wees creatief en maak een special, waarin bijvoorbeeld oude artikelen worden samengevoegd in één nieuwe editie.

Kosten
Het is een stuk goedkoper om een online magazine te laten maken ten opzichte van een papieren magazine. Er zijn geen drukkosten en bijna geen distributiekosten. Door te werken met maatwerk templates, bespaar je bovendien op kosten voor de vormgeving.

Duurzaam
Duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema. Als vereniging of organisatie is het natuurlijk erg belangrijk om niet achter te blijven. Een digitaal magazine is een milieuvriendelijke manier om jouw content te publiceren en te delen. Je gebruikt geen papier, geen inkt en geen brandstoffen voor de distributie. Lekker duurzaam dus, en dat is belangrijk.

Zoekfunctie
Online magazines kunnen niet alleen veel sneller ontwikkeld worden, ook voor de eindgebruiker zijn een hoop dingen eenvoudiger. Het zoeken naar een bepaald onderwerp kan gewoon door middel van onze zoekfunctie. Zo vinden jouw lezers snel de informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Ben jij overtuigd van de inzet van online magazines?
Neem contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!