Voordelen online magazine

Steeds meer merken kiezen ervoor om online magazines te publiceren. Het gaat hierbij vaak om een aanvulling op of vervanging van het papieren magazine. Waarom zou je als merk een online magazine kiezen? Digitaal publiceren heeft veel voordelen, wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Jouw content altijd actueel

Wanneer je beschikt over een online magazine platform, kun je wanneer jij wilt een nieuw magazine publiceren. Je bent hierbij niet meer afhankelijk van planningen van vormgeefbureaus of drukkerijen. Je kunt hiermee dus snel jouw content onder de aandacht brengen, waardoor jouw content actueler is dan ooit. Ook pas je eenvoudig bestaande publicaties aan, waardoor jouw lezers altijd de actuele informatie kunnen inzien.

Altijd bereikbaar

Met een online magazine hebben lezers jouw magazine letterlijk altijd op zak. Diziner maakte gebruik van responsive templates, waardoor de pagina’s meeschalen met de grootte van het scherm waarop ze worden bekeken. Daarmee is jouw online magazine perfect te lezen op een desktopcomputer, tablet en telefoon.

Groot bereik

Een online magazine is dé manier om je doelgroepen op een aansprekende en vernieuwende manier te bereiken. Een online magazine kun je eenvoudig via verschillende kanalen bij jouw doelgroepen onder de aandacht brengen. Denk hierbij aan sociale media, e-mail en online marketingcampagnes, en vanuit je website(s).

Verhoog de conversie

Vanuit een online magazine is de stap naar inschrijving, aanvraag of juist een bestelling snel gemaakt. Inspireer lezers en geef ze de ruimte om na te denken. Zo creëer je een toegevoegde waarde, door je lezers aan bieden waar ze naar op zoek zijn.

Flexibel werken

Een online magazine werkt ontzettend flexibel, je stelt een editie snel samen en verspreidt deze eenvoudig met één druk op de knop via e-mail. Bovendien pas gemakkelijk gepubliceerde edities aan met de laatste informatie, zonder dat je het magazine (tijdelijk) offline hoeft te halen. Ook hoef je niet perse veel content te maken, 8 à 10 onderwerpen per editie is al voldoende. Of wees creatief en maak een special, waarin bijvoorbeeld oude artikelen worden samengevoegd in één nieuwe editie.

Kosten

Het is een stuk goedkoper om een online magazine te laten maken ten opzichte van een papieren magazine. Er zijn geen drukkosten en (bijna) geen distributiekosten. Door te werken met maatwerk templates, bespaar je bovendien op kosten voor de vormgeving.

Duurzaam

Duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema. Als vereniging of organisatie is het natuurlijk erg belangrijk om niet achter te blijven. Een digitaal magazine is een milieuvriendelijke manier om jouw content te publiceren en te delen. Je gebruikt geen papier, geen inkt en geen brandstoffen voor de distributie. Lekker duurzaam dus, en dat is belangrijk.

Meten is weten

In tegenstelling tot printedities, kan online het gebruik van jouw online magazine eenvoudig gemeten worden. Leer wat jouw doelgroepen écht belangrijk vinden door de data uit Google Analytics te analyseren en pas daar jouw publicaties weer op aan. Daarmee bereik je jouw doelgroepen nog beter en haal je alles eruit wat erin zit.

Zoekfunctie

Online magazines kunnen niet alleen veel sneller ontwikkeld worden, ook voor de eindgebruiker zijn een hoop dingen eenvoudiger. Het zoeken naar een bepaald onderwerp kan gewoon door middel van onze zoekfunctie. Zo vinden jouw lezers snel de informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Inspireer
jouw klanten

Start vandaag nog

Eenvoudig creëren

Interactieve content

Activeer je lezers

Actuele content

Ongelimiteerd publiceren

Betaalbare oplossing

Responsive templates

Live editor

Doelgerichte content

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!