Ontstaan van Diziner

Diziner is een platform voor het samenstellen van online magazines. Het is ontwikkeld door Twin Digital vanuit de vraag van diverse klanten naar digitale uitgeefmogelijkheden. Destijds deden zich verschillende trends voor waardoor uitgeverijen op zoek gingen naar alternatieve inkomstbronnen, naast hun traditionele printuitgaves.

Deze uitgeverijen zagen een daling van omzetten door een afname van leden en abonnees en daarmee samenhangend minder adverteerders. Meer recent zijn hier ook de stijgende productiekosten aan toegevoegd, vanwege prijsstijgingen van papier, drukwerk en natuurlijk distributie. Ook de wens naar meer duurzame oplossingen speelt hierin mee.

Er waren al enkele digitale oplossingen op de markt, zoals responsive websites, sociale media, Blendle en online doorbladerbare tijdschriften via platformen zoals Issuu. Maar geen van hen boden de oplossing waarnaar onze klanten op zoek waren.

Doorbladerbare PDF-oplossingen zoals Issuu bieden namelijk nog maar weinig mogelijkheden tot het bekijken van statistieken. Zonder deze gegevens weet je niet of je je doelgroep wel bereikt, wat juist ontzetten waardevol is voor een succesvolle marketingstrategie. Ook waren de bestaande oplossingen niet altijd even gebruikersvriendelijk, waarbij je pdf’s moest in- en uitzoomen om iets te kunnen lezen. Ook op tablet en telefoon was deze leeservaring niet optimaal.
Omdat geen van de bestaande platformen bood waar onze klanten op zoek naar waren, besloten wij een eigen platform te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in Diziner. 

Tijdens de ontwikkeling vormen de volgende kernwaarden het uitgangspunt:

– Gemakkelijk en zelf te bewerken (door redactieleden);
– Goed leesbaar op desktop, tablet en telefoon;
– Duidelijke navigatie;
– Betaalbaarheid.

Alles onder één dak

Met Diziner bieden we een oplossing om digitaal tijdschriften te publiceren. Maar we gaan verder dan dat. Samen met ons zusterbedrijf Twin Media kunnen wij jou helpen bij het bedenken en uitrollen van een succesvolle uitgeefstrategie. Twin Media heeft jarenlange ervaring met het gehele productieproces van magazines. Van redactieformule, ontwerp en vormgeving, drukwerk en distributie en online uitgeven, wij helpen jullie graag.

Inspireer
jouw klanten

Start vandaag nog

Eenvoudig creëren

Interactieve content

Activeer je lezers

Actuele content

Ongelimiteerd publiceren

Betaalbare oplossing

Responsive templates

Live editor

Doelgerichte content

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!