Geautomatiseerd publiceren via WoodWing-koppeling


Stel, je geeft elke week een vakblad uit, dat gemiddeld uit 36 pagina’s bestaat. Om ook je digitale abonnees van dienst te zijn, wil je dit vakblad ook digitaal aanbieden in de vorm van een online magazine. Hoe zorg je ervoor dat de vertaling naar de online editie geen tijdrovende klus wordt?

Met dit vraagstuk klopte stichting Hortipoint bij ons aan. Eerder hadden wij al een diziner omgeving opgezet voor hun Vakblad voor de Bloemisterij: het magazine dat professionele kwekers van bloemen en planten betrouwbare en inspirerende vakinformatie biedt. Het wekelijks overzetten van alle pagina’s van hun printmagazine naar de online editie leek te veel tijd in beslag te gaan nemen. Daarom ontstond de vraag of wij een koppeling wilde ontwikkelen met het multichannel productiesysteem WoodWing.

Van WoodWing naar diziner
Stichting Hortipoint maakt gebruik van WoodWing bij de productie van de printeditie van Bloemisterij. Dit systeem maakt het mogelijk voor redacteuren om hun teksten direct in de vormgegeven pagina’s kunnen plaatsen. In de meest ideale situatie zou na afronding van de printeditie de content met één druk op de knop doorgezet naar het online magazine.

Om in deze wens te voorzien hebben wij een maatwerk koppeling tussen WoodWing en diziner ontwikkeld. Deze koppeling maakt het mogelijk dat na afronding van de printeditie de redactie van Bloemisterij binnen enkele minuten de online editie kunnen genereren.

De koppeling tussen WoodWing en diziner zorgt ervoor dat de verschillende elementen waaruit een opgemaakte pagina bestaat, uit de vormgeefbestanden opgehaald worden. Deze losse elementen worden vervolgens automatisch doorgeplaatst op de daarvoor bestemde plekken in de door ons ontwikkelde templates.

Behoud van styling
Grote voordeel van de koppeling is dat de verschillende elementen tijdens het genereren van de online editie hun styling behouden. Kopteksten staan daarbij automatisch op de juiste plek, net als de broodtekst, kaderteksten en (foto)credits. Hiermee hoeft de verschillende pagina’s in de online editie van Bloemisterij niet meer handmatig gestyled te worden, waarmee een hoop tijd wordt bespaard.

Ook beeldmateriaal, zoals foto’s, grafieken en tabellen worden automatisch geïmporteerd en op de juiste plekken op de pagina’s geplaatst. Hiermee wordt nog meer tijd bespaard, doordat de beelden niet meer apart geïmporteerd en geplaatst hoeven te worden. Bovendien wordt het beeldmateriaal bij het importeren direct geoptimaliseerd voor het online gebruik.

Met de koppeling tussen WoodWing en diziner beschikt Stichting Hortipoint over een oplossing om met gemak binnen een korte tijdsperiode een online magazine te genereren.

Wil jij meer weten over de koppeling met WoodWing?
Neem contact met ons op. 

Stichting Hortipoint is uitgever van vakbladen het Vakblad voor de Bloemisterij, Tuin en Landschap, De Boomkwekerij en Bloem & Blad. Lees meer over Stichting Hortipoint op hun website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!