Lancering van Het Grote Europa Doeboek in de nieuwste versie van Diziner


Ter ere van de dertigste verjaardag van de ondertekening van het Verdrag van Maastricht, nam uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans afgelopen maandag het eerste exemplaar van Het Grote Europa Doeboek in ontvangst.

In Het Grote Europa Doeboek kunnen kinderen uit groep 7 en 8 spelenderwijs leren over de Europese Unie: Van informatie over de geschiedenis van Europa tot hoe we binnen de unie onze financiën regelen, alles komt aan bod. Historisch Nieuwsblad vroeg ons om een digitale vertaling te maken van het boek, wat ons de perfecte gelegenheid bood om de nieuwste features van Diziner toe te passen.

Foto: Diana Takacsova

“Het Grote Europa Doeboek laat kinderen op een inventieve en interactieve manier nadenken over Europese samenwerking. Ik kan het alle docenten die lesgeven in de talen van het Doeboek van harte aanbevelen. Europa is van ons allemaal, en hoe we verder gaan met deze samenwerking is ook een vraag voor kinderen. Heel goed dat dit boek kinderen op creatieve wijze prikkelt om hier zelf over na te denken.”

– Frans Timmermans, Uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie

Bij het openen van de het online doeboek, valt direct de speelse vormgeving op. De korte tekstjes en illustraties worden door middel van verschillende animaties ingeladen, iets dat in eerder versies van Diziner nog niet mogelijk was. De beelden zijn vaak vrijstaand gemaakt en deze deels te laten overlappen met de andere content, sluit de stijl van het online doeboek goed aan bij de printversie van het boek.

In het online doekboek zijn ook diverse puzzels opgenomen. De kruiswoordpuzzels, quizzen, woordzoekers en schuifpuzzel zijn interactief, waardoor de leerlingen deze direct op het computerscherm op kunnen lossen. Ook worden de leerlingen via diverse vragen aan het denken gezet. De antwoorden kunnen zij in de online special invullen.

Het Grote Europa Doeboek online is niet alleen op de computerschermen te bekijken, we hebben hard gewerkt om deze ook voor tablet en telefoon beschikbaar te maken.

De pagina’s van het online doeboek zijn zo opgebouwd dat de redactie van Historisch Nieuwsblad eenvoudig zelf teksten en afbeeldingen kan aanpassen. Zo hebben zij eenvoudig de Duitse, Franse en Engelse vertalingen van de Nederlandse editie kunnen realiseren.

Over Het Grote Europa Doeboek

Het Grote Europa Doeboek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Studio Europa Maastricht en Historisch Nieuwsblad. Op de website van Studio Europa Maastricht is te lezen: “In de verschillende hoofdstukken leren kinderen over de geschiedenis van Europa, het Verdrag van Maastricht, de euro en de toekomst van de Europese Unie. Het Doeboek nodigt kinderen op speelse wijze uit om mee te denken over hun eigen plaats in Europa en de toekomst van het continent.” Het online boek is te lezen in het Nederlands, Duits, Frans en Engels.

Benieuwd naar het resultaat? https://kinderspecial.studioeuropamaastricht.nl/de-grote-europa-special/

Meer weten

Wil je jouw magazine, jaarverslag, brochure of ander soort publicatie ook in digitale vorm uitgeven? Kijk dan voor meer informatie op Diziner.nl of neem direct contact op met Yolinde Meijers via yolinde@twindigital.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!