‘s Werelds eerste digitale straatkrant mogelijk gemaakt door Twin Digital


Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Twin Digital de samenwerking aanging met Straatnieuws Utrecht, om ‘s werelds eerste digitale straatkrant te maken. In het voorjaar van 2020 dreigde het doek namelijk te vallen voor Utrechts daklozenkrant. Vanwege corona mochten de verkopers de straat niet meer op. Het verkopen van een straatkrant was niet coronaproof.

Via een van de vormgevers van Straatnieuws hoorde Roeland Dobbelaer, mededirecteur van webbureau Twin Digital, over het verdwijnen van Straatnieuws. Hij kwam zo in gesprek met het team van Straatnieuws Utrecht, en al snel was het idee voor een digitale krant geboren.

Verkopers van Straatnieuws gaan tegenwoordig met een QR-code op pad in plaats van een stapel kranten. Als je deze code scant, verschijnt vanzelf een betaallinkje op je telefoon voor €2,79, waarvan €1,50 direct naar de verkoper gaat. Vervolgens verschijnt de nieuwste digitale van editie van Straatnieuws op je telefoon. Deze combinatie van digitale- en straatverkoop is contactloos, coronaproof en bespaart ook nog eens een hoop papier.

De digitale straatkrant draait op het platform Diziner. Dit is door Twin Digital ontwikkelde software, waarmee je in een handomdraai professioneel ogende digitale publicaties samenstelt. Je kan hierbij denken aan digitale magazines en kranten, maar ook voor jaarverslagen, whitepapers, folders of brochures is Diziner uitermate geschikt.

Twin Digital stelde kosteloos tijd en de techniek beschikbaar. “We zijn dan ook erg blij en trots dat we mochten helpen, om Straatnieuws niet uit het straatbeeld te laten verdwijnen,” aldus Roeland. Nog steeds is Twin Digital één van de hoofdsponsors van Straatnieuws Utrecht.

Bekijk hieronder het filmpje van Straatnieuws Utrecht, over het nieuwe digitale systeem.

Meer over Straatnieuws: www.straatnieuws.nl

Wil je jouw magazine, jaarverslag, brochure of ander soort publicatie ook in digitale vorm uitgeven? Vul dan ons contactformulier in of neem direct contact op met Yolinde Meijers via yolinde@twindigital.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!