Twin Digital bedenkt nieuwe toekomst voor Straatnieuws Utrecht


In december werd het vernieuwde Straatnieuws Utrecht gepresenteerd. De krant verschijnt voortaan volledig digitaal en draait op het online magazine platform Diziner van Twin Digital.

Dit voorjaar dreigde het doek te vallen voor Straatnieuws Utrecht. Mede door corona en het wegvallen van subsidies verscheen in maart de laatste papieren krant. Via één van de vormgevers van Straatnieuws hoorde Roeland Dobbelaer, mededirecteur van webbureau Twin Digital, over het verdwijnen van Straatnieuws. Hij kwam zo in gesprek met het team van Straatnieuws Utrecht.

Het idee voor een digitale krant was snel geboren. Alleen, hoe konden de Straatnieuwsverkopers dan nog wat verdienen? Tijdens de gesprekken met het team bedacht Roeland het idee om de Straatnieuwsverkopers een kaartje met een QR-code mee te geven. Men kan dan na betaling de code scannen en direct de krant op hun telefoon lezen. En aldus bedacht, geschiedde. Het duurde even voor alle technische oplossingen met name die van de betaalstructuur kon worden gerealiseerd. Daarvoor ging Straatnieuws op zoek naar andere partners.  

Straatnieuws Utrecht heeft een wereldprimeur te pakken, schreef ze in het verschenen eerste nummer nieuwe stijl: de eerste digitale straatkrant ter wereld.

Twin Digital stelde kosteloos tijd en de techniek beschikbaar. We zijn erg trots dat we aan dit project hebben mogen werken.

Meer informatie:

Via onderstaande link kun je het eerste nummer kopen en lezen. De opbrengst gaat naar de Straatnieuwsverkopers. https://www.straatnieuws.nl/wereldprimeur-straatnieuws-combineert-digitaal-met-straatverkoop/

Belangstelling voor een eigen digitale Straatnieuws in je eigen stad, neem dan een kijkje op de website van Diziner. Diziner is de perfecte oplossing om met gemak online magazines, jaarverslagen, whitepapers, folders of brochures maken.

Twin Digital biedt multichannel oplossingen voor uitgeverijen, verenigingen, bedrijven en organisaties die de productie van hun content in een digitaal platform willen organiseren. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over websites en -shops, digitale magazines, e-mailmarketing en automatiseringsprocessen. Twindigital.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!