Nieuw: Geautomatiseerde inhoudsopgave in Diziner


Om lezers een overzicht van alle pagina’s binnen een publicatie te bieden, wordt op de eerste pagina van een publicatie in Diziner vaak een inhoudsopgave geplaatst. Tot nu werd deze pagina handmatig bijgewerkt, maar in de nieuwste versie van Diziner wordt deze automatisch samengesteld wanneer de nieuwe Index widget op de pagina is geplaatst.

De index widget haalt verschillende instellingen op, zoals de paginatitel, uitgelichte afbeelding en de omschrijving van een pagina. Ook de volgorde van de pagina’s wordt door de index widget opgehaald. De weergave van deze gegevens kan vervolgens volledig naar wens worden aangepast. De mogelijkheden hierbij zijn zeer uitgebreid. We zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij.

Ben je benieuwd naar meer voorbeelden van de weergave van de geautomatiseerde inhoudsopgave? Neem dan contact met ons op.

Lijstweergave

Onderstaande weergave lijkt het meest op een klassieke weergave van een inhoudsopgave, zoals deze vaak ook in een tijdschrift te vinden is. De paginanummers en -titels worden naast elkaar getoond, in een overzichtelijke lijstweergave. Onder elke titel is de omschrijving van de pagina te lezen. Elk artikel is aanklikbaar en zal de lezer automatisch doorsturen naar de betreffende pagina.

Een detailweergave:

Grid

Een gridweergave is al wat visueler dan de lijstweergave doordat hier ook de ingestelde featured image wordt opgehaald en deze naast de titel en Meer lezen button wordt getoond.

Grid met omschrijving

Onderstaande weergave is verder uitgebreid met de omschrijving van de pagina. Om hiervoor ruimte te creƫren, zijn de afbeeldingen boven de titels en omschrijvingen geplaatst.

Blokkenstructuur

Wil je vooral het beeld laten spreken? Dan kun je ervoor kiezen de inhoudsopgave met een blokkenstructuur weer te geven. Hierbij wordt de uitgelichte afbeelding groot op de pagina geplaatst, met daarop de titel en een button. Het hele blok is aanklikbaar en zal de lezer automatisch doorsturen naar de betreffende pagina.

Een detailweergave:

Wil je zelf aan de slag met de geautomatiseerde inhoudsopgave? In de handleiding wordt uitgelegd hoe je deze kunt toevoegen.

Heb jij al een Dizineromgeving en wil je de geautomatiseerde inhoudsopgave aan jouw publicaties laten toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!